BİZ SİZİ ARAYALIM

Detaylı bilgi almak ve randevu oluşturmak için formu doldurun, biz sizi arayalım.

Radyofrekansla Transdermal Varis Tedavisi

İnce kılcal damar varisleri kırmızı ya da mor renkte olup ciltten kabarık değildirler. Bu ince varislere tıp dilinde ‘telenjiektazi’ denilir ve çapları 0.2 milimetreden daha küçüktür. Oldukça yaygın olarak, özellikle bacaklarda ve yüz bölgesinde görülürler. Bu kırmızı renkli ince kılcal damar varisleri ‘telenjiektazi’, hastaları özellikle estetik açıdan rahatsız etmektedir. Bu yüzden, hastalar görünümü düzeltmeye yönelik estetik tedavi arayışı içindedirler. Varislerin estetik tedavisinde skleroterapi yöntemi günümüzde altın standart olarak kabul edilmektedir. Bunun yanında, bu kırmızı renkli kılcal damar varisleri çok ince olduğu için çoğu zaman skleroterapi yöntemi için uygun olmayabilirler. Ayrıca, yüz ya da ayak bileği iç kısmında yer aldıkları için de skleroterapi dışında yöntemlere gerek duyulabilir. Bu durumlarda, radyofrekansla transdermal varis tedavisi izmir değerli bir alternatif yöntem olarak düşünülebilir.

Kılcal Damar Varisleri Nasıl Oluşur?

Bir çeşit dolaşım sistemi rahatsızlığı olan varis, genellikle toplardamar içi kan basıncının yüksek olması ‘venöz hipertansiyon’ nedeniyle gelişir. Varis sorunu yaşayan hastaların çoğunluğunda, yakın akrabalarda da varis öyküsü bulunmaktadır. Varis, genel olarak ileri yaşlarda, kadınlarda ve fazla kilolu kişilerde daha sık görülmektedir. Ayrıca, hareketsiz bir yaşam tarzı, spor yapmamak ve uzun saatler boyunca sabit ayakta durmayı gerektiren bir meslek (öğretmen, polis, berber, cerrah vb) sahibi olmak da varisin diğer tetikleyicileri arasında yer alırlar. İnce kılcal damar varislerinin oluşumana katkıda bulunan faktörler ise; genetik faktörler, kollajen damar hastalıkları, bazı cilt hastalıkları, hormanal faktörler (gebelik, östrojen tedavisi, cilt üzerinden uygulanan kortikosteroid), travma ve enfeksiyondur.

Radyofrekansla Transdermal Varis Tedavisi

Radyofrekansla transdermal varis tedavisine ‘termokoagulasyon’ yöntemi de denilmektedir. Bu yöntemde, bir konsol tarafından üretilen yüksek frekanslı (4 Mhz) dalgaların sırasıyla kablo ve bir kalem ucundaki ince iğne aracılığıyla cilt üzerine iletililir. Böylece ince kılcal damar varislerinin kapatılması ve yok edilmesi sağlanır. Transdermal radyofrekans, varislerin estetik tedavi yöntemleri arasında nispeten yeni bir teknolojidir.

Bunun yanında, transdermal radyofrekans ile damar içi ‘endovenöz’ radyofrekans birbirinden farklı tedavi yöntemleridir. Transdermal radyofrekans varis tedavisi İzmir, cilt üzerinden uygulanan yüksek frekanslı dalgalar aracılığıyla ince kılcal damar varislerinin tedavi edildiği bir estetik tedavi yöntemidir. Damar içi ‘endovenöz’ radyofrekans yöntemi ise, ayak bileği iç kısmında kasığa kadar uzanan büyük yüzeysel toplardamarın ya da topuktan diz eklemi arkasına uzanan küçük yüzeysel toplardamarın, damar içine sokulan bir radyofrekans kateteri  aracılığıyla kapatıldığı bir yöntemdir.

Transdermal Radyofrekans Yönteminin Avantajları

Bu yöntemin avantajları; istenmeyen kılcal damarların yok edilerek hızla sonuç alınması, vücuttaki herhangi bir bölgedeki (yüz, diz ya da ayak bileği) damarlara uygulanabilmesi, tüm cilt tüleri için uygun olması, her mevsim uygulanabilmesidir. Ayrıca, işlem sonrasında varis çorabı giyilmesine gerek yoktur. Güneş ışığından uzun süreli korunmasına gerek yoktur. İşlemin cilt yanığı oluşturma riski yoktur.

Transdermal Radyofrekansla Varis Tedavisi Fiyatları İzmir

Transdermal radyofrekansla varis tedavisi işlemi, kolay bir şekilde uygulanabilen ve  az miktarda ağrılı bir işlemdir. Uygun bir teknikle uygulandığında, kırmızı renkli ince kılcal damar varislerininin etkili ve güvenli şekilde ortadan kaldırılmasını sağlar.

Transdermal radyofrekansla varis tedavisi fiyatları İzmir‘de bütçeyi zorlamayan uygun şartlarda gerçekleştirilmektedir. Bu tedavi Doç. Dr. İlker Kiriş tarafından başarılı şekilde uygulanmaktadır. Sizin de estetik açıdan rahatsız eden ince kılcal damar varisleriniz varsa size hangi tedavi yönteminin uygun olduğuna karar vermek için Doç. Dr. İlker Kiriş’e muayene olabilirsiniz.